Sladka skrivnost

Polona Krajnc Hegediš

Iz domače kuhinje…

Sladka skrivnost, ki se je postopoma začela odvijati in razvijati v čudovite izdelke, je leta 2013 razkrila svojo tančico. Iz neštetih poskusov kreiranja v domači kuhinji, preizkušanja receptov, tekstur in okusov se je rodila ljubezen do takrat neznanega – ustvarjanja slaščic, poznanih pod nazivom cakepopsi. Te male barvite in nadvse okusne tortice na palčki so bile sprva namenjene najmlajšim, saj je Polonca izhajala iz stališča mame.  Ker za otroke želimo le najboljše, je to prepričanje prenesla v svoje izdelke in tako nikoli ni pristala na manj kot najbolj kvalitetno in izbrano. Tako so med vsemi, ki so cakepopse preizkušali prvi, le ti sprožili val navdušenja in zgodba o Poloninih cakepopsih je iz dneva v dan dobivala večjo prepoznavnost. Tisto, kar je bila najprej samo skromna želja po pobegu od vsakdana in usode, ki ti jo življenje položi v naročje, je začelo dobivati krila in ideja o lastnem družinskem podjetju s slaščicami ni bila več samo nekaj v ozadju, pripravljeno za nekoč, temveč vse bližja in odločnejša poteza.

Stojnica-december…na stojnico v prazničnem mestu…

Potrditev, da je želja našla pravo mesto, se je pokazala na božično novoletnem sejmu v Celju, ko so cakepopsi, mignoni in ostale slaščice osvojile brbončice vseh mimoidočih, ki se skušnjavi po mamljivem grižljaju v hladnih dneh niso mogli upreti in z vsakim dnem, ko so pošle vse sveže pripravljene zaloge, je nastajala še ena prav posebna želja. V skladu s časom in željami se je na vrhu seznama želja znašla tudi ta, da bi lahko prav kmalu svoje dobrote ponujala v lastni poslovalnici, kar se je Polonci in njenemu možu, tudi uresničilo.

…do otvoritve lastne poslovalnice

Zgodba o malem družinskem podjetju se tako z letošnjim letom piše v mali poslovalnici Polonine sladke skrivnosti v centru Celja, kjer nastaja široka paleta izbranih in ročno izdelanih kreacij, ki jih odlikujejo skrbno izbrane in kvalitetne sestavine, unikatni okusi in svežina na dnevni ravni. Slastni zalogajčki, med katerimi še vedno najbolj izstopajo cakepopsi, so dobili družbo mignonov, enoporcijskih tortic, mafinov, moussa, sladoleda in ostalih priložnostnih sladkih porcij, ki so za vse ljubitelje na voljo prav vsak dan v tednu.